18-05-2017 van Gerwen wint de Premier Leaque -

Vandaag was het tijd voor de pla... meer
 

 Wat zijn de spelregels?
 

  Darten.beginthier
Dart.pagina
Boogolinks
 
 


 
Nieuws van de Master of Darts


Terug                                                      Alle uitslagen

Winnaar: Phil Taylor
 


 
Maandag 07-02-2005( best of 7 sets, best of 5 legs)
 
Co Stompé (BDO) - Colin Lloyd (PDC) 4-0
Co Stompe heeft met fantastisch darts gewonnen van de nummer twee van de PDC ranking Colin LIoyd met 4-0. Zo goed hebben wij Co Stompe al jaren niet meer zien spelen. Stompe begon gelijk de wedstrijd met een dertien darter. Co had na drie sets een check out gemiddelde van 75%. Stompe gooide 102, 120 en een 155 finish. Colin LIoyd kwam maar niet in de wedstrijd, en verloor regelmatig de leg die hij begon.  
 
Raymond van Barneveld (BDO) - Roland Scholten (PDC) 4-2
Raymond van Barneveld speelde niet op zijn best, maar het was goed genoeg om met 4-2 van Roland Scholten te winnen. Opmerkelijk was dat Raymond op dit belangrijke toernooi met de nieuwe 3 vinnen flights gooide. Wij vonden dat zijn pijlen regelmatig scheef in het bord zaten. Barneveld gooide 141,116 en 108 uit. Beide spelers misten de 20 regelmatig en kwamen in de 5 uit. Scholten won de tweede en vijfde set.
 
Andy Fordham (BDO) - Wayne Mardle (PDC)  4-2
Andy Fordham kwam 3-0 in sets voor, maar Wayne Mardle kwam goed terug tot 3-2. De zesde set werd weer gewonnen door Andy Fordham, en de wedstrijd was voor hem.


Dinsdag 08-02-2005 (best of 7 sets, best of 5 legs)
 
Tony David (BDO) - Wayne Mardle (PDC) 4-2
Tony David heeft met goed spel gewonnen van weer een matig spelende Wayne Mardle. De eerste set kwam Mardle 0-2 in legs voor maar verloor daarna zeven legs op rij. Zo won Tony David de eerste twee sets. Mardle kwam moeizaam terug naar een 2-2 set stand. Mardle gooide een mooie 128 bull finish. Daarna bleef Wayne Mardle stuntelen op de doubles, en won Tony David de vijfde en zesde set.
 
Andy Fordham (BDO) - Phil Taylor (PDC) 2-4
Phil Taylor heeft in een zeer goede wedstrijd gewonnen van Andy Fordham. The Power begon gelijk de eerste set met een 112 finish en twee elf darters. Hij won de eerste en tweede set. Maar Andy Fordham gooide ook zeer goed, en kwam knap terug tot 2-2 in sets. De vijfde en laatste zesde set won Taylor. Er werden veel elf en twaalf darters gegooid. Beide spelers speelden zeer goed, en maakte er voor het publiek een mooie wedstijd van. Phil Taylor eindigde de wedtrijd met een dart gemiddelde van bijna 105.
 
Co Stompé (BDO) - Roland Scholten (PDC)
1-4
Co Stompe begon de eerste set met een 112 finish, maar Roland Scholten won de eerste set. De tweede set won Co Stompe, en hij gooide nog een 160 finish. De derde en vierde en vijfde set won Roland Scholten. Co Stompe speelde een stuk minder als tegen Colin LIoyd.
 


Woensdag 09-02-2005 (best of 7 sets, best of 5 legs)
 
Tony David (BDO) - Phil Taylor (PDC) 0-4
Phil Taylor begon weer zeer goed aan de wedstrijd. De eerste set won hij met drie keer een dertien darter op zijn eigen legs. Wat opviel is dat Taylor tot vier keer toe geen finish neerzette bv 163 en 168. Met twee maal een 13 en een 14 darter won The Power ook de tweede set. De derde set miste Taylor een aantal doubles en het kwam tot 2-2 in legs, Maar de laatste leg gooide Taylor weer een 13 darter, en maakte er 0-3 in sets van. De vierde set eindigde Taylor met een 11 darter. Tony David gooide ondanks de eindstand een goede wedstrijd, maar wat kan je tegen een Phil Taylor in vorm doen? 
 
Andy Fordham (BDO) - Roland Scholten (PDC) 4-2
De eerste set werd met 3-0 in legs gewonnen door Andy Fordham. De punten gingen goed bij Scholten, maar hij miste veel doubles. In de tweede set won Scholten dan eindelijk zijn eerste leg, maar Andy Fordham won de set. De derde set gingen de doubles ook bij Roland Scholten lopen, en daarmee won hij de set. De vierde set was een spannende set beide heren konden winnen, maar Andy Fordham trok aan het langste eind. De vijfde set was een fantastische set, die een zeer goed spelende Roland Scholten won. Het stond nu 3-2 in sets. De zesde set kwam het tot 2-2 in legs. de beslissende leg won Andy Fordham. Andy Fordham won de wedstrijd omdat hij de double erg goed wist te raken. Scholten gooide een mooie 164 finish.
 
Raymond van Barneveld (BDO) - Colin Lloyd (PDC) 4-0
Raymond van Barneveld won de eerste set met 3-0 in legs. Het was gelijk al duidelijk dat hij beter in de wedstrijd zat, dan zijn eerste partij. ook nu gooide hij met de nieuwe Tri Fin flights. De tweede set kwam LIoyd 2-0 voor, maar Barneveld won daarna drie legs op rij, en dus ook de set. De derde set won Barneveld ook. Op dat moment had Barney een dart gemiddelde van 87, wat onder zijn niveau is. Colin LIoyd zat zelfs onder de 80. De vierde set kwam het tot 2-2, maar de beslissende leg gooide Barney uit met een 86 bull finish. Colin LIoyd gooide niet best, maar had ook veel pech. Raymond van Barneveld won overtuigend, maar zal een beter gemiddelde moeten gooien, om morgen Phil Taylor te verslaan.
 
Co Stompé (BDO) - Wayne Mardle (PDC) 4-1
De wedstrijd was aan het begin van een hoog niveau. Het kwam tot 2-2 in legs in de eerste set, de vijfde leg won Co Stompe, nadat hij een aantal doubles had gemist. Set twee won Wayne Mardle overtuigend. Stompe schrok daar niet van, want hij won de derde en vierde set op een knappe manier. Het niveau werd wel minder. De vijfde set hadden beide spelers moeite met de punten, Co Stompe won de set, en dus zijn tweede wedstrijd. 
 


Donderdag 10-0-2005 (best of 7 sets, best of 5 legs)
 
Andy Fordham (BDO) - Colin Lloyd (PDC) 4-1
Colin LIoyd was goed van start gegaan, en won met een 3-0 in legs de eerste set. Met dezefde cijfers won Andy The Viking de tweede set. De derde set werd ook door Andy Fordham gewonnen, hij gooide ook een 121 bull finish. In de vierde set werd het 2-2 in legs, Fordham won de beslissende leg met een 11 darter. Het stond nu 3-1 in sets. Waar beide spelers pijlen voor de vijfde set miste, won Andy Fordham uiteindelijk de set, en daarmee de wedstrijd. The Viking gooide nog een 161 bull finish. Colin LIoyd is nu definitief uitgeschakeld, en Andy Fordham is vrijwel zeker door naar de halve finale.
 
Raymond van Barneveld (BDO) - Phil Taylor (PDC) 0-4
Eindelijk was de wedstrijd waar iedereen naar uikeek dan eindelijk begonnen. Raymond speelde weer met zijn oude vertrouwde flights. De eerste set moesten beide spelers nog even wennen aan de 4000 mensen in de zaal. Maar Taylor won de set met 1-3 in legs. De tweede set werden beide spelers gebroken in hun eerste leg. Het werd 2-2, en de vijfde leg gooide Taylor een 11 darter, zo stond het 0-2 in sets. The Power kwam steeds beter in zijn spel, en trok vrij gemakkelijk ook de derde set naar zich toe. Taylor gooide 85 uit op de bull. Phil Taylor won met 1-3 in legs ook de vierde set. Zo heeft The Power laten zien dat hij op het moment echt de beste van de wereld is. Raymond van Barneveld won maar vier legs. Phil Taylor is door naar de halve finale, en Barney moet zijn laatste wedstrijd tegen Wayne Mardle winnen om zeker te zijn van de halve finale. 
 
Tony David (BDO) - Roland Scholten (PDC) 3-4
Roland Scholten won de eerste set. Hij gooide een 133 finish. Opvallend was de derde leg, die werd door Scholten gewonnen met een 26 darter. De tweede set won Roland Scholten ook. Met mooie hoge uitgooien won Tony David knap de derde en vierde set, en kwam hij terug in de wedstrijd. Het stond nu 2-2 in sets. De vijfde set werd ook door Tony David gewonnen. Roland Scholten gaf niet op, en maakte de stand gelijk door de zesde set te winnen. De beslissende set werd gewonnen door Roland Scholten. Wij hebben genoten van een goede en spannende wedstrijd. Roland Scholten is door naar de halve finale.
 


Vrijdag 11-02-2005 (best of 7 sets, best of 5 legs)
 
Tony David (BDO) - Colin Lloyd (PDC) 4-3
Wat een geweldig spannende wedstrijd hebben wij gezien, met eindelijk ook een zeer goed spelende  Colin LIoyd. De eerste set werd vrij gemakkelijk gewonnen door Tony David. De tweede set werd het 2-2 in legs. Beide spelers hadden pijlen voor de wedstrijd, maar LIoyd wist de double te raken. Tony David gooide de derde leg een 11 darter. In de derde set begon Tony David met een mooie 170 finish, met direct daarna een 140 finish. Hij won met 3-0 in legs de derde set. Colin LIoyd won de spannende vierde set, zo stond het 2-2 in sets. De vijfde set won Colin LIoyd ook, hij eindigde met een 120 finish. De zesde set was ook weer spannend, nu won Tony David. Toen kwam de beslissende zevende set, deze werd een thriller! het kwam aan tot de sudden death, en uiteindelijk won Tony David de set op een 6-4 leg stand.
 
Raymond van Barneveld (BDO) - Wayne Mardle (PDC) 4-3
Ook dit was een geweldige partij waar alles in zat. Een goede Wayne Mardle, en een goede van Barneveld. De wedstrijd begon gelijk met een fantastische eerste set. Mardle kwam 0-2 in legs voor, maar Barneveld maakte er 2-2 van met een 170 finish. De vijfde leg had Barneveld pijlen voor de set, maar hij miste, Mardle greep zijn kans direct, en raakte de double wel, en zo de eerste set. De tweede set won Wayne Mardle ook, met een fantastische hoge bull finish. De derde set won Raymond van Barneveld op een knappe manier. Wayne Mardle was de vierde set flink op dreef, en trok de set met goed darts naar zich toe. Het stond nu 1-3 in sets. Raymond van Barneveld gaf niet op, en won met 3-0 in legs de vijfde set. De zesde set kwam Barney 0-2 in legs achter, en was een verlies dichtbij, maar hij vocht zich knap terug tot 2-2, en won ook de vijfde leg. Het stond nu 3-3 in sets. De laatste set zich Barney zijn kans, die hij ook greep, hij won de set, en daarmee de wedstrijd. Barney had dit keer de hele zaal achter zich. Wayne Mardle gooide 14 keer 180.

Co Stompé (BDO) - Phil Taylor (PDC) 0-4
Phil Taylor won de eerste set met 0-3 in legs. Co Stompe had nog geen pijl op de double gehad. De tweede set ging Co Stompe goed mee, en kwam met een 116 en een 118 bull finish op 2-2 in legs. Maar uiteindelijk won Taylor de vijfde leg, en de tweede set. The Power won de derde set ook, nu met 1-3 in legs. En ondanks dat Co Stompe erg goed speelde, verloor hij ook de vierde set van The Power. Co won drie legs in deze partij, maar wat kan je tegen Phil Taylor meer doen, hij stond weer ruim boven de 100 gemiddeld te gooien. Door het verlies van Stompe gaan de BDO's Barnveld en Fordham door naar de halve finale.


Zaterdag 12-02-2005 (best of 9 sets, best of 5 legs)
Halve finale
 
A: Raymond van Barneveld (BDO) - Phil Taylor (PDC) 2-5
De eerste werd gewonnen door Phil Taylor met 1-3 in legs. De tweede set won Barneveld met 3-2 in legs. Barney had een mooie 156 finish, en zijn 180's liepen erg goed. Phil Taylor won de derde set die hij ook begon met 0-3 in legs. Het stond nu 1-2 in sets. De vierde set was super spannend het werd 2-2 in legs, en Taylor kreeg 2 pijlen op de double 20 om de set te winnen, maar hij miste. Raymond wist de double 18 wel te raken, en won de set. Taylor gooide een 126 bull finish. In de vijfde set had Barneveld moeite met de double, Taylor won de set met 0-3 in legs. De zesde set begon Barneveld met een 180 en 140, en nog verloor hij de leg. De tweede en derde leg gingen ook naar Phil Taylor. Het stond nu 2-4 in sets. Kon Barneveld terugkomen? Jammer genoeg lukte dat niet, Taylor won de met macht de zevende set. Phil Taylor heeft nu twee keer gewonnen van Raymond van Barneveld, dus kunnen we zeggen dat hij momenteel de nummer 1 in de wereld is, gevolgd door Barney.
 
B: Andy Fordham (BDO) - Roland Scholten (PDC)
Andy Fordham won vrij eenvoudig de eerste set met 3-0 in legs. Hij had een 124 finish. De tweede set ging Scholten goed mee met Fordham, en werd het 2-2 in legs. Maar de vijfde leg won Andy Fordham, en was hij weer erg trefzeker in zijn doubles. Fordham gooide een 121 bull finish. De derde set won The Viking ook, zo stond het 3-0 in sets. Maar zoals altijd geeft Scholten nooit op, hij won de vierde set die Fordham begonnen was. De vijfde set ging ook naar Fordham, hij had nu nog maar een set nodig. Deze set won hij direct daarna met 3-0 in legs. Fordham speelde zoals in de eerdere wedstrijden zeer goed, en Roland Scholten had vandaag een iets mindere dag.
 


 
Zondag 13-02-2005 (best of 11 sets, best of 5 legs)
Finale

 
Phil Taylor - Andy Fordham 7-1
De finale begon met een fantastische eerste set die Phil Taylor won. Taylor begon met een 134 finish, daarna gooide Fordham een 12 darter. De tweede set miste Fordham een 161 en 121 finish op een haar na, de laatste pijl kwam in de single bull. Fordham had zeer veel moeite met de double, en Taylor strafte dit af, hij won ook de tweede set. The power gooide een 11 darter. In de derde set werd Andy Fordham toen hij op een double stond van zijn concentratie gebracht door enkele nep supporters uit het publiek. Deze werden terecht direct verwijderd. Maar Andy kwam niet meer in de set, hij verloor. Phil Taylor stond nu 3-0 in sets voor. Andy Fordham won de vierde set met twee keer een bull finish namelijk 94 en 89, en zo kwam hij terug in de wedstrijd. Phil Taylor was de vijfde set weer ijzersterk, hij won met 3-0 in legs de set. De zesde set won The Power ook nu met 3-1 in legs. Het stond nu 5-1 in sets. De zevende set bleef Taylor zeer goed spelen, hij won met 3-1 in legs de set. Nu had hij nog een set nodig voor de overwinning. Taylor stond op een dart gemiddelde van 104 en Fordham op 94. De achtste set kwam Andy Fordham knap terug van een 2-0 in legs tot 2-2 in legs. Maar zoals de hele week won Phil Taylor de beslissende vijfde leg, en daarmee de Masters Of Darts. Na afloop gaf Phil Taylor een compliment aan de organisatie en het publiek, hij zei dat hij vele toernooien gespeeld had overal op de wereld, maar dit was het mooiste toernooi tot nu toe.
 

  Online Games
First 2 Zero
Smilie Darts
 
 


 
  Toernooi aanmelden!
Adverteren
Redactie
Overig
 
 


 
  Dartsinfo bij Harrows Open Holland 2005
Dartsinfo bij Open Kampen 2005
Dartsinfo bij Doeland 2004
Dartsinfo bij DDF/PDPA in Ahoy
Finishlijst
Zet als startpagina
Zet bij favorieten