18-05-2017 van Gerwen wint de Premier Leaque -

Vandaag was het tijd voor de pla... meer
 

 Wat zijn de spelregels?
 

  Darten.beginthier
Dart.pagina
Boogolinks
 
 


 
Nieuws van de Lakeside (Embassy) 2005


Terug                                 Alle uitslagen en speelschema 
 
 
 
Winnaars:
Raymond van Barneveld / Trina Gulliver 


 
Zondag 09-01-2005
 
Finale (best of 11 sets)


19.00 Raymond van Barneveld - Martin Adams 6-2
Barney heeft voor de vierde keer de Lakeside gewonnen! Hij won hiermee 50.000 pound. De wedstrijd was niet van een bijzonder hoog niveau, vooral Martin Adams speelde onder zijn kunnen. Maar wat maakt het ook uit, de wereldbeker komt naar Nederland. De eerste set was begonnen door Raymond van Barneveld, het kwam tot 2-2 in legs, maar Barney kon de set die hij begonnen was niet binnen halen, hij miste veel doubles in de vijfde leg, en Martin Adams maakte daar gebruik van en won de set. De tweede set won van Barneveld, hij had ook een mooie 156 finish in de eerste leg. Adams had moeite met de tripple20, en Barneveld nog steeds met de doubles. De derde set ging met 3-1 in legs naar van Barneveld. De vierde set kwam van Barneveld beter in het ritme, en bij Adams ging het nog steeds erg moeizaam, daardoor won Raymond met 3-0 in legs de set. Barney had in deze set een 120 finish. In de vijfde set, ging Adams beter spelen, maar Barney won de beslissende vijfde leg met een 116 finish. En zo stond het 4-1 in sets. Na de pauze was Adams nog steeds de mindere, want Raymond van Barneveld won de zesde set die Adams begonnen was met 3-0 in legs. De zevende set kreeg Adams een opleving, hij won de set met 0-3 in legs. De achtste set won Barney, en de titel was voor hem.
 


Zaterdag 08-01-2005
 
Halve finale (best of 9 sets)

 
17.30 Raymond van Barneveld - Darryl Fitton 5-3
Raymond van Barneveld staat weer in de finale! Wat een topper is hij toch, de Phil Taylor van de BDO. Vandaag speelde hij niet zijn beste wedstrijd, maar hij was weer ijzersterk op de doubles. Raymond pakte de kansen in de eerste set, die Darryl Fitton miste. Raymond won de eerste set met 3-1 in legs die Fitton begonnen was. De tweede set won Raymond ruim met 3-0 in legs. De derde set kon Darryl fitton winnen, maar weer miste hij de doubles, dit kan je niet doen tegen van Barneveld, want Barney won ook de derde set. De vierde set greep Fitton wel zijn kansen en won zelfs de set met een 0-3 legs. Na de pauze won Raymond van Barneveld ruim de vijfde set, hij gooide nog een mooie 160 finish. De zesde set kwam het tot een 2-2 leg stand. Barney leek dicht bij de overwinning, maar nu won Fitton de set. Barneveld had een mooie elf darter in deze set. De zevende set gooide Fitton een 121 bull finish, en dat deed Barney pijn. Fitton won de set, omdat Raymond moeite had de tripple20 te vinden. De achtste set won Barney ruim, en weer een mooie en belangrijke finish van 146 wist hij gooien. De gemiddeldes van beide spelers zaten op 31 per pijl.
 
15.30 Simon Whitlock - Martin Adams 0-5
Eindelijk na twaalf jaar is het hem gelukt! De Lakeside finale is bereikt door een zeer goed spelende Martin Adams. Martin Adams was de eerste set goed begonnen, en won met 1-3 in legs de set die Whitlock begonnen was. De leg die Whitlock won was wel een mooie twaalf darter. De tweede set ging ook naar een zeer goed spelende Martin Adams, met een gemiddelde van 107 per drie pijlen. Martin Adams wist de double enorm goed te raken. De derde set ging weer met 0-3 in legs naar een super spelende Martin Adams. Martin Adams had na acht gewonnen legs nog een finish percentage van 100%! De vierde set won Whitlock eindelijk zijn tweede leg in de wedstrijd, maar daar bleef het bij. Martin Adams won de set, met een mooie 101 finish. De vijfde set was weer een 0-3 legs overwinning voor Martin Adams. Adams had een gemiddelde van 32.61.
 

 
Vrijdag 07-01-2005
 
Kwartfinale (best of 9 sets)
 
21.45 Ted Hankey - Martin Adams 3-5
Martin Adams door naar de halve finale! Eindelijk was er een spannende kwartfinale, met goede gemiddeldes. Alle sets gingen tot de volledige vijf legs. De eerste set werd gewonnen door Ted Hankey. Adams was deze set begonnen, maar werd in de vijfde leg gebroken. De tweede set kwam weer tot een 2-2 leg stand, nu won Adams de vijfde leg, en maakte hij gelijk in sets 1-1. De derde en vierde set won Ted Hankey met 3-2 in legs. De wedstrijd was in evenwicht en van een goed niveau. Ted Hankey was alleen beter in de beslissende legs. De vijfde en zesde set won Martin Adams omdat hij nu de vijfde leg won. en zo stond het weer gelijk 3-3. De zevende set ging het zoals in alle eerdere sets weer gelijk op tot 2-2 in legs. Martin Adams won de spannende vijfde leg. Martin Adams had nu nog maar een set nodig voor de overwinning. In de achtste set kon Ted Hankey de beslissende vijfde leg winnen, en gelijk in sets maken, maar hij miste de double. Martin Adams liet deze kans niet onbenut, en won de wedstrijd.
 
20.00 Simon Whitlock - Andre Brantjes 5-1
Andre Brantjes ligt eruit. Maar hij mag trots zijn. gewonnen van Co stompe en Mervyn King, en de kwartfinale bereiken is een prima resultaat! De eerste set werd gewonnen door Simon Whitlock, die de set ook begonnen was. Whitlock won de eerste leg Brantjes leg twee en drie, en Whitlock weer leg vier en vijf. Whitlock gooide al vier keer 180 in de eerste set. De tweede set, die Brantjes begonnen was, ging met een 3-0 leg stand naar Whitlock. Andre Brantjes gooide veel te weinig tripple20. Het gemiddelde van Whitlock was 95 en van Brantjes maar 81 per 3 pijlen. De derde set ging ook met 3-0 in legs naar een goed spelende Whitlock. Brantjes wist nog steeds niet de tripple20 te vinden. In de vierde set won Brantjes eindelijk weer eens een leg, nadat hij er tien achter elkaar verloren had. Maar daar bleef het bij, dus verloor hij ook set vier. Het gemiddelde van Brantjes was met 82 nog steeds te laag. Na de pauze, won Brantjes de vijfde set, en leek het of hij beter in het ritme zat. Maar de zesde set verloor hij nipt van Simon Whitlock, en zo komt Whitlock in de halve finale.
 
 


Donderdag 06-01-2005
 
Kwartfinale (best of 9 sets)
 
21.45 Darryl fitton - Robert Thornton 5-0
Een copy van de andere kwartfinale, een wedstrijd die eigenlijk nooit een wedstrijd is geweest. Darryl Fiton wint ruim met 5-0. Darryl Fitton begon goed aan de wedstrijd, en won de eerste set die Thornton begonnen was. De tweede en derde en vierde set won een goed spelende Fitton ook. Robert Thornton kreeg wel kansen om meerdere legs te winnen, maar hij miste teveel doubles. De vijfde set, kon Thornton helemaal geen tegenstaand meer bieden, en ging de set weer naar Fitton. We kunnen ons op gaan maken voor de halve finale wedstrijd Raymond van Barneveld tegen Darryl Fitton.
 
20.00 Raymond van Barneveld - Vincent v/d Voort 5-0
Indrukwekkend! Van Barneveld walste over v/d Voort heen. Van Barneveld won de eerste en tweede set vrij gemakkelijk. De derde set kwam het tot een 2-2 leg stand, Raymond won de vijfde leg, en dus ook de set. De vierde en vijfde set gingen ook weer gemakkelijk naar van Barneveld. Barney eindigde de laatste leg in stijl met een 170 finish 
 


Woensdag 05-01-2005
 
2e ronde heren (best of 5 sets)

 
22.30 Simon Whitlock - Marko Kantele 3-1
Whitlock gaat naar de kwartfinale, en is de nieuwe tegenstander van Andre Brantjes. Simon Whitlock won de eerste set en ook de tweede. De derde set ging naar Marko Kantele. En de vierde won Simon Whitlock. De gemiddelde's van beide heren waren matig.
 
Andre Brantjes - Mervyn King 3-2
Brantjes stuurt de King naar huis! Andre Brantjes won de eerste set. De tweede set ging met een 0-3 leg stand naar Mervyn King. De derde set miste Andre Brantjes twee keer een 156 finish, hij miste net de double 18. Mervyn won de set, maar Brantjes zat hem op de hielen. En dat merkte King ook , want hij verloor de vierde set. Brantjes gooide 104 uit. Het stond nu 2-2 in sets. In de vijfde set lukte het Brantjes wel om 156 uit te gooien, en er kwam nog een mooie 116 finish achteraan. Het kwam tot  2-2 in legs in de vijfde set, dus was het weer tijd voor een tie break. En een super Brantjes won de tie break, en zit in de kwartfinale. Wat een resultaat, om trots op te zijn.

20.00 John Henderson - Martin Adams 2-3
Martin Adams heeft nipt gewonnen van John Henderson. Het was geen fantastische wedstrijd, maar spannend was hij wel. Martin Adams won de eerste set gewonnen met een 2-3 legstand. De tweede en derde set werden gewonnen door John Henderson. De vierde set haalde Martin Adams eindelijk zijn niveau en won hij de set. De vijfde set had Henderson een match dart op de bull, maar hij gooide tegen het ijzer, en het werd een single bull. Het kwam tot een tie break, en deze werd door Adams gewonnen. John Henderson had op de beslissende momenten pech met de double, en zat hij vaak tegen het ijzer aan. Henderson wist de 180 twaalf keer te raken. Martin Adams zal tegen Ted Hankey in de kwartfinale beter moeten darten.
 


Dinsdag 04-01-2005
 
Finale dames

21.45 Trina Gulliver - Francis Hoenselaar 2-0
Trina Gulliver wint de wereldtitel voor de vijfde keer! Francis Hoenselaar kon vandaag jammer genoeg weer haar niveau niet halen, en won maar 1 leg in de hele wedstrijd. Trina Gulliver won terecht, en ze had nog een mooie135 bull finish. Alle respect voor Trina Gulliver, die onverslaanbaar lijkt bij de vrouwen.

 
 
2e ronde heren (best of 5 sets)

 
22.10 Robert Wagner - Ted Hankey 2-3
Ted Hankey won met goed spel van een zeer goede Robert Wagner. Robert Wagner was goed aan de wedstrijd begonnen. Hij haalde met een gemiddelde van boven de 30 per pijl de eerste set binnen. de tweede set bleef Wagner goed spelen, en het gemiddelde van Hankey ging ook omhoog naar een goed niveau. Bij een 2-2 leg stand, wist Wagner de beslissende leg te winnen, en dus de tweede set. De derde set ging wel naar Ted Hankey. De vierde set kwam tot  een 2-2 leg stand, en leek de set naar Wagner te gaan, maar Ted Hankey gooide een erg goede vijfde leg, en maakte gelijk in de set standen 2-2. Ted Hankey bleef super gooien, en won ook de vijfde en laatste set. Het gemiddelde van Hankey was 31.77, en van Wagner 31.54. Robert Wagner had met dit gemiddelde waarschijnlijk van iedere andere speler kunnen winnen.
 
20.50 Robert Thornton - Tony West 3-0
Thornton stuurt West kansloos naar huis! Robert Thornton won de eerste set met een 3-1 leg stand. De wedstrijd kwam langzaam op gang en de scores vielen tegen op dat moment. Thornton had een mooie 160 finish. De tweede set stond Thornton fantastisch te spelen, en trok zijn gemiddelde op naar de 90. Hij won dan ook de tweede set met een 3-2 leg stand. De derde set ging ook vrij gemakkelijk naar Robert Thornton, die een zeer goede wedstrijd speelde. Tony West speelde ver onder de maat, hij miste vaak de 20, en zijn scores vielen dan ook tegen. Thornton ontmoet in de kwartfinale Darryl Fitton.
 
20.00 John Walton - Darryl Fitton 0-3
Darryl Fitton heeft ruim gewonnen van John Walton, maar Walton stond zeker niet slecht te darten. De eerste set werd gewonnen met een 2-3 leg stand door Darryl Fitton. Het wedstrijd  niveau was op dat moment zeer goed. Fitton gooide in de eerste set al vijf keer 180. Beide heren zaten op dat moment op een gemiddelde van ruim boven de 30. De tweede en derde set won Fitton ook, Walton had deze twee sets moeite met de doubles. John Walton gooide wel 126, 121, en 107 uit. Het is nu wel duidelijk dat de scores bij Darryl Fitton weer super zijn, en hij nog erg ver kan komen in het toernooi.
 


Maandag 03-01-2005
 

Dames halve finale (Best of 3 sets)
 

Crissy Manley - Trina Gulliver 0-2
Trina Gulliver won met 0-2 maar erg goed speelde ze niet, haar gemiddelde van 23.86 per dart en de doubles zijn zeker voor verbetering vatbaar. Ondanks dat staat ze wel weer in de Lakeside finale

Francis Hoenselaar - Jan Robbins 2-0
Francis staat in de finale! Ze won met 2-0, maar net zoals Trina Gulliver eerder, was Hoenselaar niet op haar best. Het gemiddelde van Hoenselaar was bijna 26 per dart, en dat zal beter moeten in de finale tegen een goede Trina Gulliver.

2e ronde heren (best of 5 sets)
 
Tony Eccles - Vincent v/d Voort 1-3
Vincent wint weer. Hij bereikt daarmee en mijlpaal in zijn loopbaan als darter, hij staat in de kwartfinale van de Lakeside! Vincent v/d Voort begon goed aan de eerste set, en won twee legs op rij, maar Eccles deed goed mee en won de volgende twee legs. De vijfde leg ging weer naar Vincent v/d Voort, en kwam hij 0-1 in sets voor. Op dat moment was het gemiddelde van beide heren ruim 31 per pijl. De tweede set ging naar Tony Eccles, en was het 1-1 in sets. De derde set hadden beide spelers moeite om de vijfde leg te winnen, gelukkig voor ons won Vincent v/d Voort. En het kon nog mooier, want Vincent won ook de vierde set, en zo komt hij in de kwartfinale Raymond van Barneveld tegen.
 

Mike Veitch - Raymond van Barneveld 0-3
Raymond van Barneveld heeft laten zien dat hij zeer goed in vorm is, zijn gemiddelde was goed, en de doubles liepen super. Mike Veitch stond zeker niet slecht te darten, maar hij kwam er niet aan te pas. Barney gooide in de laatste set 111 en 116 uit. Barneveld gaat door naar de kwartfinale, en wie kan hem stoppen?

1e ronde heren (best of 5 sets)
 
20.00 Co Stompe - Andre Brantjes 2-3
Weer een debutant op het podium , ditmaal Andre Brantjes in een Nederlands duel. En wat een goede wedstrijd hebben we gezien!  Co stompe begon goed aan de partij en won de eerste leg, maar Brantjes ging beter spelen en gooide zelfs een 170 finish in de derde leg, en won vervolgens de eerste set met 1-3 in legs. De tweede set was Co Stompe fantastisch aan het darten met twee elf darters, maar Andre Brantjes won de set met 2-3 in legs, omdat hij zeer sterk was in zijn eigen legs. De derde set bleef Stompe goed spelen, en won overtuigend de set. De vierde set zagen we ook een goede Stompe met een 141 en 106 finish won hij de set en maakte hij gelijk in sets. Het stond nu 2-2 in sets. De derde set ging weer naar Brantjes, en de wedstrijd was voor hem. Het was opvallend dat beide heren op het einde moeite hadden om hun eigen leg te winnen. De volgende tegenstander van Brantjes is Mervyn King.
  
16.25 Simon Whitlock - Tony Martin 3-1
Whitlock wint met 3-1 van een zwakke Tony Martin. Simon Whitlock won de eerste twee sets, de derde ging naar Tony Martin, en de laatste won Whitlock weer. Simon Whitlock komt in de volgende ronde Marko Kantele tegen.
 
15.35 Mervyn King - Wayne Warren 3-0
King heeft ruim gewonnen met 3-0, maar makkelijk had hij het niet. Wayne Warren had na de eerste twee sets een beter gemiddelde, maar pakte de kansen die hij kreeg niet. Elke set pakte debutant Warren 2 legs, en verloor telkens de beslissende. En de ervaren King maakte daar dankbaar gebruik van.
 
14.45 Tony O'Shea - Marko Kantele 1-3
Tony O'Shea is uit het toernooi! Tony O'Shea won de eerste set, De tweede en derde gingen naar Marko Kantele. Tony O'Shea gooide niet al te best. En een compliment voor de Fin Kantele die voor het eerst op het Lakeside podium stond, en weinig last van spanningen leek te hebben.
 

 
Ronde 1 zondag 02-01-2005 (best of 5 sets) (dames best of 3) 

 
21.45 Martin Atkins - Robert Thornton 0-3
Robert Thornton wint met 0-3, en treft in de volgende ronde Tony West.
 
Jan Robbins - Sue Edwards 2-0
Jan Robbins wint met 2-0 de wedstrijd, en komt in de dames halve finale Francis Hoenselaar tegen.
 
20.25 John Henderson - Stephen Bunting 0-3
Stephen Bunting heeft kansloos verloren van John Henderson met 0-3
 
Francis Hoenselaar - Karin Krappen 2-0
Francis Hoenselaar wint met 2-0 van Karin Krappen
 
19.35 Ted Hankey (2) - John Kuczynski 3-0
Ted Hankey won met 3-0 van John Kuczynski. De eerste set werd gewonnen door Ted Hankey, de Amerikaan John Kuczynski kwam er niet aan te pas. De tweede set leek naar Kuczynski te gaan met een 0-2 leg voorsprong, maar Hankey ging erg goed spelen en won alsnog de set. Hankey gooide een 12 darter, met een mooie 121 finish. De derde set kwam Kuczynski die best wel goed stond te spelen weer 0-2 in legs voor, maar weer won Hankey de set, en dus de wedstrijd.
 
16.25 Jarkko Komula - Robert Wagner 2-3
Robert Wagner is door naar de volgende ronde. Hij won met 2-3 van Jarkko Komula. De eerste set ging Wagner slecht van start, en kwam Jarkko Komula 2-0 in legs voor. Maar Wagner herstelde zich goed en maakte er 2-2 van door middel van een 161 finish. Maar Jarkko won toch nog de set. De tweede set ging ook naar Komula. Maar Robert Wagner gaf niet op en won drie sets op rij. wel was er in de laatste set een tie break nodig voor de beslissing.
 
15.35 Tony West (4) - Rick Hofstra 3-2
Tony West heeft met 3-2 gewonnen van Rick Hofstra. Rick Hofstra kwam voor met 0-2 in sets, maar gaf zijn hele voorsprong weer weg. De eerste set werd begonnen door Tony West, en het kwam tot een 2-2 leg stand, de laatste leg won Hofstra, mede omdat West veel doubles miste. De tweede set bakte West er helemaal niets van, en won Rick Hofstra met een 0-3 leg stand de set. De derde set kwam het tot een vijfde leg, en die won Tony West. Rick gooide wel een 104 finish. De vierde set kreeg Rick Hofstra 4 wedstrijdpijlen, maar miste ze allemaal, en Tony West maakte daar gebruik van, en won de set. De laatste set bleef Hofstra de double vaak missen, en West strafte dit genadeloos af.
 
14.45 Martin Adams (7) - Dayy Richardson 3-2
Martin Adams heeft met 3-2 gewonnen van Davy Richardson. Martin Adams begon met een dertien darter, en won de eerste leg. Daarna kwam Adams 2-1 in legs voor, maar een goede Richardson won twee legs op rij en de set die door Adams begonnen was, won Richardson. De tweede set won Richardson ook, hij haalde de set zelfs binnen met een mooie 126 bull finish. De derde set kwam Adams voor met 2-1 in legs met een 81 bull finish, Richardson kwam tot 2-2, maar Adams won de vijfde leg, en dus de set. De vierde set won Adams overtuigend met 3-1 in legs. In de laatste set was er een tie break nodig om een einde aan de wedstrijd te maken, deze werd in het voordeel beslist van Martin Adams, die eindigde met een 120 finish.
 


Ronde 1 zaterdag 01-01-2005 (best of 5 sets) (dames best of 3) 
 
21.50  Darryl Fitton (5) - Gary Robson 3-1
Darryl Fitton heeft met 3-1 gewonnen van Gary Robson. De eerste set won Fitton, en Gary Robson gooide een 127 bull finish. De tweede set won Fitton ook, en hij gooide een 130 bull finish uit. De derde set won Gary Robson. De vierde set gooide Robson een 145 finish, maar Darryl Fitton won de set. 
 
21.15  Crissy Manley - Tarja Salminen 2-1
Crissy Manley wint met 2-1 Tarja Salminen
 
20.25  Dave Routledge - John Walton 1-3
John Walton heeft met goed spel gewonnen van Dave Routledge met 1-3. Dave Routledge won de eerste set. De tweede set kon Routledge ook winnen, maar hij miste de double, Walton miste niet en het werd 1-1 in sets. De derde set gooide Routledge 118 uit en Walton 146 en 92. Walton won de set en kwam 1-2 voor. De vierde set won John Walton ook.
 
19.35  Raymond van Barneveld (1) - Gary Anderson 3-0
Raymond van Barneveld heeft binnen 25 minuten overtuigend met 3-0 gewonnen van Gary Anderson. Raymond van Barneveld won met een 11 en 12 darter de eerste set. Bij een 2-2 leg stand won van Barneveld via een 74 uitgooi ook de tweede set. De derde set gooide van Barneveld een mooie 135 uitgooi, en bleef zeer hoog gooien en goed checken. Zo won hij ook de derde set. 
 
16.30  Vincent van der Voort (8  - Andy Fordham 3-2
De winnaar van de Lakeside 2004 is eruit! Vincent v/d Voort won met 3-2 van Andy Fordham. Vincent won de eerste set van een matige Andy Fordham, maar Andy ging beter darten en won de tweede set. En hij ging nog beter darten en won met een mooie finish set drie. v/d Voort kwam goed terug en maakte gelijk. De laatste set speelde Fordham niet goed en Vincent maakte daar goed gebruik van, en won de set. Vincent v/d Voort gooide in de wedstrijd nog een mooie 156 finish. Dit is de mooiste overwinning uit zijn loopbaan zei v/d na afloop van de wedstrijd.
 
15.55  Trina Gulliver - Anne Kirk 2-0
Trina Gulliver wint makkelijk met 2-0
 
15.05  Shaun Greatbatch - Mike Veitch 2-3
Mike Veitch heeft met 2-3 gewonnen. Mike Veitch won de eerste set, de tweede ging naar greatbatch. De derde set won greatbatch ook met 3-0 in legs. De vierde set ging weer naar Veitch. De vijfde set was een thriller, maar Veitch won uiteindelijk.
 
14.15  Tony Eccles - Tony David 3-2
Eccles wint met 3-2 van Tony David. Beide spelers konden de eerste set winnen, maar vooral Eccles miste veel pijlen op de double. Tony David won uiteindelijk en stond 0-1 in sets voor. De tweede set leek naar Eccles te gaan, en weer trok Tony David aan het langste eind. De derde set won Eccles ruim. De vierde set gooide Tony Eccles een mooie 124 bull finish om in de wedstrijd te blijven, en de leg daarna won hij ook, zo was de set voor Eccles. De laatste set gooide Eccles weer een hoge uitgooi, deze keer een 120 finish, en kwam 2-0 in legs voor. De derde leg won hij ook en zo was de wedtrijd voor hem.

 

 

  Online Games
First 2 Zero
Smilie Darts
 
 


 
  Toernooi aanmelden!
Adverteren
Redactie
Overig
 
 


 
  Dartsinfo bij Harrows Open Holland 2005
Dartsinfo bij Open Kampen 2005
Dartsinfo bij Doeland 2004
Dartsinfo bij DDF/PDPA in Ahoy
Finishlijst
Zet als startpagina
Zet bij favorieten