18-05-2017 van Gerwen wint de Premier Leaque -

Vandaag was het tijd voor de pla... meer
 

 Wat zijn de spelregels?
 

  Darten.beginthier
Dart.pagina
Boogolinks
 
 


 
Nieuws van de Lakeside (Embassy) 2007


Terug                                 Alle uitslagen en speelschema 
 
 


  
Dag 9  (Zondag 14 januari 2007)
 
Finale Heren:   (First to 7 sets)

Martin Adams - Phil Nixon 7-6
Eindelijk heeft Martin Adams een groot televisie toernooi op zijn naam geschreven. En dan wel de mooiste namelijk de Lakeside World Championship. Maar wat was het voor de pauze een eenzijdige wedstrijd, en na de pauze draaide het totaal om, met een geweldige comeback van Phil Nixon die gelijk maakte na een 0-6 achterstand. Martin Adams won de eerste set die Nixon mocht beginnen. En de tweede set won Adams ook vrij eenvoudig. De derde set ging met 3-0 in legs naar Adams, en weer pakte Adams de set die Nixon was begonnen. Adams won set vier ook met 3-0 in legs. In de vijfde set won Nixon eindelijk weer eens een leg, maar daar bleef het bij. Adams won de set. Set zes ging ook naar Adams. Zo ging Adams met 6-0 de pauze in. Martin Adams speelde goed zoals altijd, maar bij Nixon lukte er werkelijk helemaal niets. Na de pauze had Adams weer moeite om het karwei af te maken, en Phil Nixon won eindelijk zijn eerste set. In set acht gooide Adams een 161 finish, maar Nixon won de set. Phil Nixon maakte er weer een wedstrijd van, en won ook de negende set. In de tiende set herpakte Adams zich weer, en werd het 2-2 in legs. De beslissende leg werd gewonnen door Nixon. Martin Adams miste deze leg twee wedstrijddarts. Adams miste in set elf weer twee wedstrijddarts. en werd het 2-2 in legs. En weer ging de beslissende legt naar Nixon. Zo was het 6-5. De twaalfde set ging met 0-3 in legs naar Nixon. Zo was de geweldige comeback van Nixon compleet. Het stond weer gelijk namelijk 6-6 in sets. En nu kon Adams het eindelijk wel afmaken, hij won de beslissende set.
 

 
Dag 8  (Zaterdag 13 januari 2007)
 
Halve finale Heren:   (First to 6 sets)
 
Niels de Ruiter - Phil Nixon 4-6
Niels de Ruiter is uit het toernooi. Hij kon het vandaag niet waarmaken, en speelde niet zo goed. Nixon wisselde goede momenten af met zeer zwakke. Niet te min kan Niels de Ruiter trots zijn op zijn prestaties, en speelde hij een zeer goed toernooi. Phil Nixon begon de wedstrijd goed, en pakte de eerste set die de Ruiter was begonnen met 0-3 in legs. In de tweede set wist de Ruiter zijn eerste leg te winnen, maar verloor hij toch de set. Niels kon op dat moment de score's van Nixon niet bijhouden. De derde set kwam de Ruiter beter in zijn spel, maar het was nog niet voldoende om de set te winnen. In set vier begon Nixon minder te gooien, en de Ruiter maakte daar goed gebruik van, en zo won zijn eerste set. De vijfde set ging weer vrij eenvoudig naar Nixon. De zesde set bleef de Ruiter zijn dubbels missen, en Nixon won mede daardoor de set. In de zevende set begon Nixon ook de dubbels veelvuldig te missen. maar de Ruiter deed met hem mee. Het was bijna voorbij voor de Ruiter, maar in de vijfde en beslissende leg toverde hij een 12 darter uit het niets. Nixon miste in set acht maar liefs zes wedstrijddarts, en Niels won de set. In set negen miste Nixon weer twee wedstrijddarts, en weer verloor hij de set. En dan eindelijk in de tiende set kon Nixon het karwij afmaken met een 121 finish.
 

Martin Adams - Mervyn King 6-5
Martin Adams gaat naar de finale! En maakt hij weer kans om eindelijk eens groot televisie toernooi te gaan winnen. Adams mocht de eerste set beginnen, en wist hem ook met goed spel te winnen. De tweede set ging overtuigend naar King. In set drie kwam King 2-0 in legs achter, maar hij won de set toch nog met o.a. een 126 bull finish. In
set vier gooide King 146 uit, om er 1-1 in legs van te maken. Maar Adams was niet onder de indruk, en won de set met 3-1. In de vijfde, en laatste set voor de break, hadden beide heren pijlen voor de set. Adams checkte uiteindelijk de dubbel 4. Martin Adams kwam zeer sterk uit de pauze, hij won de zesde set met 3-0. King kwam in set zeven 0-2 voor, en net zoals in de vijfde set gaf hij het weg. Adams won de beslissende leg met een tien darter. De achtste set ging naar King, mede omdat Adams wat meer ruimte weggaf. In set negen begon Adams veel te veel denken aan de eventuele winst, daardoor miste hij veel dubbels, en maakte hij King alleen maar sterker. King won de set, en het werd 5-4. In set tien was Adams totaal van slag, en King zag zijn kansen groeien, en drukte door, en won de set met 0-3 in legs. Het was weer gelijk namelijk 5-5. In de laatste set herstelde Adams zich, en hij kwam 2-0 in legs voor. Nu kon Adams eindelijk wel zijn rust te houden, en won hij de beslissende set.
 


Dag 7  (Vrijdag 12 januari 2007)
 
Finale Vrouwen:
Trina Gulliver - Francis Hoenselaar 2-1
Francis kwam 0-1 voor, maar toch verloor ze van Trina Gulliver. Dit is de zevende wereldtitel op rij voor Gulliver. En weer lukte het Francis niet om de Lakeside te winnen.


Kwartfinale Heren
Gary Robson - Niels de Ruiter 4-5
Niels de Ruiter staat in de halve finale, wat een prestatie, in een krankzinnige partij. Beide spelers wisselde gemiste dubbels af met geweldige hoge finishes. Niels de Ruiter kwam 2-0 achter. Hij miste vooral veel dubbels. De derde set ging het beter, en wist hij ook te winnen. De vierde set werd het 2-2 in legs. En Niels won de leg en de set. De vijfde set won Robson met een 121 finish, terwijl de Ruiter na negen darts op dubbel 18 stond.
De Ruiter was hierdoor van slag, en verloor ook de zesde set van  Robson. De zevende set kon de Ruiter wel winnend afsluiten. De achtste set gooide de Ruiter zeer goed met o.a. een 160 finish won hij de set, en maakte hij 4-4 gelijk. De  vijfde set brak de Ruiter Robson keer op keer, maar had hij moeite om het af te maken. Maar eindelijk lukte het dan toch, na veel gemiste wedstrijd darts.
 
Paul Hanvidge - Phil Nixon 4-5

Phil Nixon had een ruime voorsprong, maar hij liet Handvidge langzij komen tot 4-4. Nixon miste meerdere wedstrijddarts, en Hanvidge bleef koel, en gebruikte de kansen die hij kreeg voor de volle 100%. De laatste set wist Nixon eindelijk te partij in zijn voordeel te beslissen. Het was een wedstrijd waarin beide spelers tot het uiterste moesten gaan. Dag 6  (Donderdag 11 januari 2007)

 
Kwartfinale Heren
Mervyn King - Tony Eccles 5-4
Tony Eccles begon zeer goed aan de wedstrijd, en hij won de eerste drie sets op rij. De vierde set had Eccles pijlen voor de winst, maar miste. Wat wel gezegd moet worden is dat King weer vervelend deed, wat Eccles uit zijn concentratie bracht. King haalde de set binnen met een 156 finish. De vijfde en zesde set speelde King eindelijk naar zijn kunnen, hij won beide sets, en maakte 3-3 gelijk. De zevende set werd het 2-2 in legs, en won King de beslissende leg. In set acht werd het weer 2-2 in legs, ditmaal won Eccles de set. De laatste set liet King zien wat hij kon, en Eccles kon het niet bijhouden. King won de partij. Na afloop liet King weten, zeer kwaad te zijn op de pers. Ze stelden hem voor de kwartfinale continu vragen over zijn eventuele overstap naar de PDC. Dit kon King niet handelen, mede daardoor begon hij de wedstrijd zo slecht, aldus Mervyn King.

Martin Adams - Ted Hankey 5-3
De kraker van vanavond was natuurlijk de partij tussen Hankey en Adams. Adams mocht de eerste set beginnen, en hij won hem ook eenvoudig met  3-0. De tweede set pakte Adams ook van Hankey af. Set 3 wist Hankey met veel moeite te winnen met 2-3. Maar set  4 won Hankey met 0-3, zodat het weer 2-2 stond. Daarna werd Adams sterker en won hij de vijfde set. De zesde set gaf Adams kansen weg aan Ted Hankey, die daardoor steeds beter in zijn spel kwam, en won. De zevende set was een spannende beide heren hadden de kans op winst, maar Adams trok aan het langste eind. In set 8 kreeg Martin Adams acht wedstrijdpijlen, waarvan de laatste eindelijk doel trof. Beide heren waren vanavond niet op hun best, ze miste vooral veel dubbels.
 
Halve finale Vrouwen
Trina Gulliver - Anastacia Dobromyslova  2-0
Apylee Jones - Francis Hoenselaar 1-2
 


 
2e Ronde
Dag 5  (Woensdagavond 10 januari 2007)
Gary Robson stond 1-3 achter, maar won toen drie sets op rij.
Robson is door naar de kwartfinale. Niels de Ruiter heeft de kwartfinale bereikt. Hij versloeg de sterke Simon Whitlock. Niels had nu betere score's en zijn dubbels waren nog steeds uitstekend. Whitlock had momenten in de wedstrijd dat hij totaal niet in de partij zat. Albertino Essers begon zijn wedstrijd tegen Handvidge goed, en won de eerste set tegen de darts in. Maar daarna werd het steeds minder. Beide spelers hadden moeite met de score's, en de partij zakte terug naar een zeer bedenkelijk niveau. Essers verloor, en Handvidge is door naar de kwartfinale. Phil Nixon is de laatste die de kwartfinale heeft bereikt. Hij versloeg Atkins. Beide spelers hadden een gemiddelde van rond de 27 per dart. Dus dit was geen beste wedstrijd.

Gary Robson - John Walton 4-3
Albertino Essers -Paul Handvidge 1-4
Simon Whitlock - Niels de Ruiter 3-4
Phil Nixon - Martin Atkins 4-1


 
2e Ronde
Dag 4 (Dinsdagavond 9 januari 2007)
Co Stompe is uit het toernooi. Hij kon Martin Adams met de score's niet bijhouden. Wel werd het regelmatig 2-2 in legs, maar verloor hij de beslissende leg. Co speelde zeker slecht, maar hij kon niet op tegen de constante Martin Adams. Ted Hankey begon zijn wedstrijd zeer slecht, en kwam 0-2 in sets achter. Maar hij knokte zich goed terug, en wist de zevende set te winnen met onder andere een 170 finish. King had het op het begin zwaar tegen Veitch, maar liet daarna zien de betere dartspeler te zijn. Tony Eccles had geen kind aan de matige Shaun Greatbatch.

Martin Adams - Co Stompe 4-1
Davy Richardson - Ted Hankey 3-4
Mervyn King - Mike Veitch 4-2
Shaun Greatbatch - Tony Eccles 0-4
 


Dag 3 (Maandag 8 januari 2007)
Vandaag kwam de laatste Nederlander Niels de Ruiter in aktie. Niels gooide matig zijn punten, en liep achter een goed scorende Woods aan. Maar zijn dubbels waren uitmuntend. En van Woods ronduit slecht. Hierdoor wist hij de partij te winnen. Simon Whitlock hoeft zijn eerste partij niet te spelen. Zijn tegenstander Andy Fordham is vanavond afgevoerd naar het ziekenhuis wegens ademhalingsproblemen. Andy moest jammer genoeg voor al zijn fans opgeven. Laatste nieuws is dat Andy ernstige problemen aan zijn lever heeft. Het blijkt geen hartaanval te zijn.
 
Simon Whitlock Aus (6)  naar de 2e ronde wegens opgeven Fordham.
John Walton E ng (14)  -  Brian Sřrensen Den 3-2
Niels de Ruiter Nl (11)  -  Brian Woods Eng 3-0
Paul Hanvidge Sco (15)  -  Martin Phillips  Wal 3-2
 

 
Dag 2 (Zondag 7 januari 2007)
Michael van Gerwen heeft zijn wedstrijd tegen Gary Robson verloren. De wedstrijd ging door tot de tie-break. van Gerwen miste veel kansen op beter. De dubbel 20 miste hij keer op keer. Ook Robson ging slordig met zijn kansen om, maar wist het toch op tijd af te maken. Albertino Essers heeft wel de tweede ronde bereikt van de Lakeside World Championship, hij won knap van Gary Anderson. Francis Hoenselaar is als enige Nederlandse vrouw door naar de halve finale.
 
Darryl Fitton - Phil Nixon 1-3
Gary Anderson - Albertino Essers 2-3
Shaun Greatbatch - Paul Hogan 3-1
Michael van Gerwen - Gary Robson 2-3
Tony Eccles - Mark Webster 3-0
Martin Atkins - Gary Fenn 3-0
Vrouwen
Karin Krappen - Apylee Jones 1-2
Francis Hoenselaar - Carol Forwood 2-1Dag 1 (Zaterdag 6 januari 2007)
Co Stompe Nl (16)  -  Jelle Klaasen Nl  3-0
Martin Adams Eng (1)  -  Tony O'Shea Eng  3-0
Vincent v.d. Voort Nl (9)  -  Davy Richardson Eng  1-3
Ted Hankey Eng (8)  -  Mario Robbe Nl  3-0
Mike Veitch Sco (12)  -  Göran Klemme Swe  3-0
Mervyn King Eng (5)  -  Paul Gibbs  Eng  3-0
 
Vrouwen:
Ana. Dobromyslova  Rus (4)  -  Carina Ekberg Swe  2-0
Trina Gulliver Eng (1)  -  Carla Molema  Nl 2-0

 

  Online Games
First 2 Zero
Smilie Darts
 
 


 
  Toernooi aanmelden!
Adverteren
Redactie
Overig
 
 


 
  Dartsinfo bij Harrows Open Holland 2005
Dartsinfo bij Open Kampen 2005
Dartsinfo bij Doeland 2004
Dartsinfo bij DDF/PDPA in Ahoy
Finishlijst
Zet als startpagina
Zet bij favorieten