18-05-2017 van Gerwen wint de Premier Leaque -

Vandaag was het tijd voor de pla... meer
 

 Wat zijn de spelregels?
 

  Darten.beginthier
Dart.pagina
Boogolinks
 
 


 
Nieuws van de Lakeside (Embassy) 2006


Terug                                 Alle uitslagen en speelschema 
 
 
 


Zondag 15-01-2006
 
Finale Heren
 
Raymond van Barneveld - Jelle Klaasen 5-7
Hij heeft het gedaan!! hij kwam via het kwalificatie toernooi op de Lakeside terecht. En hij versloeg in de finale Raymond van Barneveld met 5-7. Jelle Klaasen begon goed en won de eerste twee sets. Daarna begon Raymond beter in zijn spel te komen en won de derde en vierde set. De vijfde set kon Barney winnen, maar hij miste de dubbel. De set ging naar Jelle Klaasen en het stond 2-3 in sets. De laatste set voor de pauze had Raymond het beste van zijn spel nodig met o.a. een 156 finish om de set te winnen en gelijk te maken naar 3-3. Na de pauze won Barneveld de zevende set. Maar Jelle Klaasen ging weer erg goed spelen en won de achtste en negende set met een hoop keer 180. Barneveld maakte weer gelijk door de tiende set te winnen, en het stond 5-5. De elfde set kon Barneveld winnen, maar hij miste, en Klaasen maakte het af met een geweldige 106 finish. De twaalfde en laatste set gooide Klaasen uit met een 101 finish. Barney heeft een 124,120 en 156 finish gegooid. Klaasen een 104 en een 106 en een 101finish. Klaasen gooide vijftien keer de 180. Conclusie Jelle Klaasen gooide een goede wedstrijd, en makkelijk de dubbel, en Raymond van Barneveld deed eigenlijk niet veel verkeerd met de punten, maar de dubbels waren onder de maat. Vooral de dubbel 18 en 9 miste hij veel te vaak, dit strafte Klaasen genadeloos af.
 Zaterdag 14-01-2006
 
Halve finale Heren

Shaun Greatbatch - Jelle Klaasen 3-6
Jelle Klaasen staat in de finale! En een Nederlander gaat de Lakeside 2006 winnen. Mooier kan het niet. Jelle Klaasen won de eerste set, maar Shaun Greatbatch won met erg goed spel drie sets op rij. Klaasen leek ook last te hebben, dat Greatbatch zijn pijlen erg traag uit het bord haalde. Klaasen kwam toch knap terug tot 3-2 voor de pauze. Daarna was het Jelle Klaasen die het beste liet zien. Hij won vier sets op rij na de pauze en de finale tegen Raymond van Barneveld is een feit. Klaasen gooide 120 en 145 uit, en Greatbatch 121 en 141.
 
Martin Adams - Raymond van Barneveld 2-6
Ongelooflijk, maar Barneveld flikt het weer! Hij staat weer in de finale van de Lakeside World Championship. Op het begin van de wedstrijd ging Martin Adams goed mee, en won zelfs de eerste set. De tweede set gooide Barneveld een 120 finish, en zijn vertrouwen begon te stijgen. Hierna kwam Martin Adams er niet meer aan te pas, en werd hij overklast door Raymond van Barneveld. Adams wist alleen nog de zevende set te winnen. Raymond van Barneveld is op weg naar zijn zesde wereldtitel.
 Vrijdag 13-01-2006
 
Kwartfinale Heren
 
Martin Adams - Mike Veitch 5-3
Ook Martin Adams is door naar de halve finale. Hij versloeg de man uit Schotland Mike Veitch
 
Raymond van Barneveld - Tony O'Shea 5-3
De tweede Nederlander die de halve finale heeft bereikt. Raymond van Barneveld won met 5-3 van Tony O'Shea. Het was een echte wedstrijd, maar op de dubbels liet Tony O'Shea het behoorlijk liggen. Raymond gooide zijn dubbels beter als in de vorige partijen. Maar wat een klasse dat Barney weer zo ver is gekomen bij de Lakeside.
 
Finale Vrouwen
 

Trina Gulliver - Francis Hoenselaar 2-0
Trina Gulliver heeft voor de zesde keer op rij de Lakeside gewonnen. De eerste set had Hoenselaar veel pijlen om de set te winnen. Maar ze miste ze allemaal. In set twee miste Francis ook veel dubbels, en zelfs enkele singles. Na afloop was Francis Hoenselaar behoorlijk aangeslagen, omdat ze alle kansen die ze kreeg miste. Maar toch een goede prestatie van Francis Hoenselaar die toch weer in de finale stond van een geweldig toernooi.
 


Donderdag 12-01-2006
 
Kwartfinale Heren


Jelle Klaasen - Paul Hogan 5-4
Paul Hanvidge - Shaun Greatbatch 3-5 

 
 
Halve finale vrouwen

Clare Bywaters - Trina Gulliver 0-2
Francis Hoenselaar - Jan Robbins 2-0
 Woensdag 11-01-2006
 
Ronde 2 Heren
 

Mike Veitch - Steve Roberts 4-3
Mike Veitch is door naar de kwartfinale. Voor de rest een wedstrijd om snel te vergeten.
 
Raymond van Barneveld - Gary Anderson 4-1
Barney is door naar de kwartfinale! Maar Gary Anderson gaf vooral aan het begin van de wedstrijd goed partij. De eerste set werd gewonnen door Barneveld. De tweede set won Anderson geweldig met een 121,107 en 146 finish, nadat hij 2-0 in legs achterstond. Daarna ging Barneveld steeds beter gooien, en kon Anderson niet meer meekomen. Barneveld gooide tijdens de westrijd een 156 finish. Kortom Barneveld staat goed te darten, en is op weg naar meer.  
 
Tony O’Shea - Vincent v/d Voort 4-0
Eenvoudige zege voor Tony O'Shea. O'Shea was gewoon beter.
Het was vandaag niet de dag van Vincent v/d Voort. Zijn dubbels gingen niet best, en de punten konden ook beter. Tony O'Shea strafte dit genadeloos af.
 
Martin Atkins - Martin Adams 3-4

Martin Adams stond 3-0 achter in sets en leek afgeschreven. Maar zoals je kunt verwachten van Adams gaf hij niet op. Hij won vier sets op rij, en de wedstrijd was alsnog voor hem. Adams gooide 161 uit.


Dinsdag 10-01-2006
 
Ronde 2 Heren

Shaun Greatbatch - Per Laursen 4-2
Deze partij kunnen we beter maar zo snel mogelijk vergeten. Het was niet al te best. Greatbatch staat wel in de kwartfinale

Paul Hanvidge - Simon Whitlock 4-2
Paul Hanvidge heeft met 4-2 gewonnen Simon Whitlock. We mogen wel zeggen dat er weer een titelkandidaat uit het toernooi is gegooid.
  
Paul Hogan - Albertino Essers 4-2
Albertino Essers is uitgeschakeld. Paul Hogan won de eerste twee sets, daarna won Albertino twee sets op rij, die eigenlijk ook door Hogan gewonnen hadden moeten worden. Maar Hogan miste veelvuldig de dubbel. De vijfde en zesde set maakte Hogan het wel af op de dubbel, omdat hij niet meer voor de dubbel 18 ging, maar voor dubbel 20. Essers gooide een 136 finish.
 
Mervyn King - Jelle Klaasen 2-4
Geweldig! wat een talent. Jelle Klaasen versloeg de nummer 1 Mervyn King. De 21 jarige Nederlander liet zien dat hij alles in huis heeft om een topper te worden. Punten en finishes liepen goed, het maakte hem niet uit wat Mervyn gooide, hij bleef koel. Mervyn King liet na afloop zien dat hij het een geweldige prestatie vond van Jelle Klaasen, want King stond zeer zeker niet slecht te darten. King gooide ook en mooie 161 bull finish. Jelle Klaasen de debutant gaat naar de kwartfinale.Maandag 09-01-2006
 
Ronde 1 Heren


Gary Robson – Gary Anderson 1-3
Robson won de eerste set met een 140 en 111 finish, maar Gary Anderson won daarna drie sets op rij.
 
Ross Montgomery – Vincent v/d Voort 1-3
Rare partij. Vincent begon slecht, en werd in de eerste set twee keer gebroken, en verloor de set. Toen waren er problemen met het dartbord, en kreeg Vincent later een standje van de referee omdat hij zijn pijlen om een vreemde manier uit het bord haalde. Dit alles prikkelde van de Voort enorm, en zorgde voor een weergaloos optrede. Hij gooide bijna alles wat hij wilde, en Montgomery kon niet meer meekomen. Vincent v/d Voort won drie sets op rij, en de wedstrijd was binnen. 

Jelle Klaasen – Dennis Harbour 3-2
Na een achterstand van 0-2, kwam Jelle Klaasen met grote klasse terug, en won uiteindelijk de partij met 3-2. Klaasen wist de triple 20 makkelijk te raken, en gooide ook hoge finishes. Alle lof voor de jonge Nederlandse debutant.

  
Raymond van Barneveld – Brian Sorensen 3-0
De scores gingen super bij Barney, veel keer 180. Maar de dubbels liepen niet zo goed. Toch een eenvoudige zege voor Van Barneveld.
 

Ronde 1 Heren  (Vrouwen kwartfinale)
 
Zondag 08-01-2006
 
Karin Krappen - Jan Robbins 0-2
Jammer, Karin Krappen speelde het afgelopen jaar zeer goed, maar vandaag lukte het haar niet om de halve finale te bereiken.
 
Ulf Ceder – Mike Veitch 1-3
Een wedstrijd van een goed niveau, waar Mike Veitch als winnaar uit kwam. Mike Veitch is dit toernooi een man om rekening mee te houden. Hij is in staat om ver te komen.


Co Stompι – Paul Hanvidge 1-3
Co Stompe gooide een mooie 114 finish, maar daar is ook alles mee gezegd. Hij miste vaak de 20, en gooide weinig de tripple. Zelfs de set die Co Stompe won, had eigenlijk gewonnen moeten worden door Paul Hanvidge. Jammer maar Co Stompe gooide vandaag onder de maat.

John Walton – Steve Roberts 0-3
Weer een goede speler die uitgeschakeld is. Met een zeer slecht gemiddelde verloor John Walton kansloos van de debutant Steve Roberts
 
Karin Lawman - Francis Hoenselaar 0-2
Francis Hoenselaar had het begin wat moeite met haar spel, maar ze kwam steeds beter in haar vel. Francis won op eenvoudige wijze van Karin Lawman, en is door naar de halve finale 
 
Martin Atkins – Gerald Porter 3-0
Eenvoudige zege voor Atkins die weinig tegenstand kreeg van Gerald Potter.
 
Martin Adams – Darryl Fitton 3-1
Darryl Fitton begon goed, maar zakte steeds verder weg, Martin Adams bleef constant, en won daardoor de wedstrijd.
 
Simon Whitlock – Andy Fordham 3-0

Ondanks dat Whitlock niet zijn beste wedstrijd speelde, won hij toch eenvoudig van Andy Fordham. Hoe jammer het ook is maar Fordham is eigenlijk het hele jaar al in een zeer slechte vorm.
 


Ronde 1 Heren  (Vrouwen kwartfinale)
 
Zaterdag 07-01-2006


Trina Gulliver – Karen Littler 2-0
 
Mareno Michels – Paul Hogan 0-3
Jammer maar weer een Nederlandse debutant, die niet wist te winnen. Mareno Michels was vandaag simpel weg minder dan Paul Hogan. 
 
Shaun Greatbatch – Niels de Ruiter 3-2
Niels de Ruiter is uitgeschakeld. Hij speelde zeker niet slecht, maar naar het toewerken van een dubbel, liet hij het vaak liggen. Niels won de eerste set. Greatbatch won de tweede en derde set overtuigend. De vierde set herstelde de Ruiter zich, nadat hij een belangrijke bull finish had gegooid. Niels won de vierde set. De beslissende set won Greatbatch met een paar mooie uitgooien, waaronder een 142 finish.
 
Tony O'Shea - Tony West 3-1
Op het begin was het een echte wedstrijd, maar later lukte het niet meer bij Tony West. De goed spelende Tony O'Shea gaat door naar de 2e ronde

Clare Bywaters – Sabine Buetler 2-0
Clare Bywaters is door naar de halve finale bij de vrouwen.
  

Mervyn King – Brian Woods 3-0
Eenvoudige zege voor de man in vorm. Mervyn King is door naar de volgende ronde.
 
Ted Hankey – Albertino Essers 1-3
Vooraf zei Ted Hankey dat hij een makkelijke loting had. Maar wat is minder waar! Albertino Essers gooide een goede wedstrijd en won dik verdiend van een Ted Hankey. Wat een enorm goed resultaat voor de sympathieke Albertino Essers. Essers won de eerste en tweede set. De derde set ging met een 116 en 140 finish naar Hankey, en de vierde set won Essers weer. Wat wel opvallend was is dat Hankey een zeer slechte wedstrijd gooide.
 
Tony Eccles – Per Laursen 2-3
Tony Eccles is als vijfde geplaatste speler uitgeschakeld. Laursen won de eerste set, maar Eccles won de tweede en derde set. Vervolgens won Laursen de vierde en vijfde set. Eccles zat eigenlijk geen moment in de wedstrijd, en heeft onder zijn kunnen gespeeld. Per Laursen blijkt een gevaarlijke outsider te zijn.

 

  Online Games
First 2 Zero
Smilie Darts
 
 


 
  Toernooi aanmelden!
Adverteren
Redactie
Overig
 
 


 
  Dartsinfo bij Harrows Open Holland 2005
Dartsinfo bij Open Kampen 2005
Dartsinfo bij Doeland 2004
Dartsinfo bij DDF/PDPA in Ahoy
Finishlijst
Zet als startpagina
Zet bij favorieten