18-05-2017 van Gerwen wint de Premier Leaque -

Vandaag was het tijd voor de pla... meer
 

 Wat zijn de spelregels?
 

  Darten.beginthier
Dart.pagina
Boogolinks
 
 


 
Nieuws van de Ladbrokes World Championship 2004


Terug                                                 Uitslagen en speelschema

                            Winnaar: Phil Taylor


 

Dag 9 maandag 03-01-2005
 
Finale
 
20.20 Phil Taylor - Mark Dudbridge 7-4
Phil Taylor pakt de wereld titel voor de twaalfde keer! Hij won met een gemiddelde vann 96.14 en een check out percentage van 41.14% de finale van Mark Dudbridge met 7-4. Dudbridge ging goed van start en leek de eerste set binnen te halen, maar The Power checkte op het juiste moment en won de set. De tweede set leek naar Phil Taylor te gaan, maar nu miste hij de doubles voor de set, en checkte Mark Dudbridge met een 121 bull finish op het juiste moment, en won hij de set. De derde set bleef Phil Tayor de double missen en kwam op een 0-2 leg achterstand. Toen kwam de 161 bull finish van Taylor, en won hij twee legs op rij, maar Dudbridge won de set omdat hij de laatste leg won. De vierde en vijfde set won Taylor en zo stond het 3-2 in sets. De zesde set kon wederom door beide heren gewonnen worden, maar nu stond Mark Dudbridge aan de goede kant, en maakte hij de set standen gelijk in 3-3. Phil Taylor ging beter en beter darten, en Dudbridge zakte iets weg, daardoor won Taylor de zevende en achtste en negende set en kwam hij op een 6-3 voorsprong. Nu was de overwinning voor Taylor wel heel dichtbij gekomen, hij had nog maar een set nodig. Dudbridge werkt nog niet mee aan Taylors feestje, hij won de tiende set. Maar de elfde set ging naar de enige echte The Power!
 


Dag 8 zondag 02-01-2005
  
Halve finale

 
22.00 Phil Taylor - Bob Anderson 6-2
Phil Taylor staat weer in de finale! hij won van een goede Bob Anderson met 6-2. Bob Anderson begon zeer goed aan de wedstrijd, maar miste bij een 2-2 leg stand acht pijlen op de double. Phil Taylor strafte dit af, en won de eerste set. De tweede set won de beter speelde Taylor ook. De derde set won Bob Anderson, hij gooide een 91 bull finish, maar Phil Taylor was niet op zijn best in deze set, en maakte twee reken foutjes. The Power herstelde dat goed, en won gemakkelijk de vierde en vijfde set. De zesde set kwam tot een 2-2 leg stand, en Phil Taylor won de vijfde leg, en tevens de set. In de zevende set waren er mooie hoge uitgooien, en kreeg Phil Taylor vier pijlen voor de wedstrijd, maar miste ze allemaal, Bob Anderson won de set, en maakte er   5-2 van. De achtste set won The power gemakkelijk met 3-0 in legs, en de wedtrijd was voor hem.
 
20.15 Wayne Mardle - Mark Dudbridge 4-6

Mark Dudbridge in de finale! De eerste set ging tot de vijfde leg, en Mark Dudbridge won die leg, zo ook de set. De tweede set won Dudbridge ook. Bij een 2-2 leg stand won Wayne Mardle de derde set. De vierde set ging weer vrij gemakkelijk naar Mark Dudbridge. De vijfde set ging weer over vijf legs, en  Dudbridge trok aan het langste eind. Het stond nu 1-4 in sets. Kon Wayne Mardle weer een grote achterstand goedmaken? Wayne probeerde het wel en won de zesde en zevende set, en maakte er 3-4 in sets van. De achtste set won een goed spelende Dudbridge, en nu had hij nog maar 1 set nodig om de finale te bereiken, maar Wayne Mardle kwam terug tot 4-5 in sets. De tiende set won Dudbridge, en bereikte hij de finale.
 Dag 7 zaterdag 01-01-2005
  
Kwartfinale

  
22.30 Bob Anderson - Andy Hamilton 5-1
Een ruime overwinning voor Bob Anderson, hij won met 5-1 van Andy Hamilton. Ondanks de 5-1 was de wedstrijd redelijk in evenwicht en hadden beide spelers een gemiddelde van 94. Andy Hamilton won met een gemiddelde van 106 de eerste set. de tweede en derde set gingen naar Bob Anderson. De vierde set leek naar Hamilton te gaan, maar uiteindelijk won Bob Anderson. De vijfde set ging ook weer gelijk op, en weer won Bob Anderson. De zesde set was de laatste van de wedsijd, dus won Bob Anderson de set.
 
20.45 Phil Taylor - Kevin Painter 5-1
The Power won ruim met 5-1 van Kevin Painter. Phil Taylor begon weer zeer goed aan de wedstrijd, en won met 3-0 in legs de eerste set. De tweede set wist Painter een leg te pakken, maar daar bleef het bij die set. Phil Taylor had na de tweede set een gemiddelde van 96.93. De derde set had Kevin Painter een pijl voor de set, maar hij miste de bull, Phil Taylor miste vervolgens niet op de double 7. De eerste leg in de vierde set miste Painter een 170 finish, de laatste pijl kwam in de single bull, Taylor gooide direct daarna de leg uit met een hoge bull finish. The Power won de vierde set met een 3-0 leg stand, terwijl Painter wel kansen kreeg op de double. De vijfde set gooide Kevin Painter een 170 finish en 109 uit, en pakte ook de eerste set van Phil Taylor op dit toernooi. In de zesde set won Taylor de eerste leg met een elf darter. En hij maakte de wedstrijd af op een aparte manier. Hij had een ruime voorsprong in de laatste leg, en liet bewust 50 over via triple19 triple20 triple
18. Normaal als je daarna nog drie pijlen hebt, gooi je eerst 18 of 10, maar Taylor gooide gewoon een bull finish, dit werd niet gewaardeerd door Kevin Painter en er onstond een flinke woordewisseling.
 
19.00 Denis Ovens - Mark Dudbridge 3-5
Mark Dudbridge won met 3-5 van Denis Ovens. Met een mooi gemiddelde van 95.94 wint Ovens de eerste set. De tweede set werd het gemiddelde lager van Ovens, en won Dudbridge de set. De derde set ging naar Denis Ovens. De vierde en vijfde en zesde set won Dudbridge. De zevende set had Dudbridge zes pijlen voor de wedstrijd, maar hij miste, daardoor won Ovens de set. De achtste set miste Dudbridge weer 2 wedstrijdpijlen, maar de derde ging erin.
 
17.10 Colin LIoyd - Wayne Mardle 4-5
Ongelooflijk wat een wedstrijd, tot de laatste leg werd er gespeeld. Wayne Mardle verslaat de nummer 1 van de PDC ranking Colin LIoyd met 4-5 Colin LIoyd won de eerste set, maar Wayne Mardle de tweede. Colin LIoyd pakte weer de derde en de vierde set. De vijfde won Colin LIoyd ook met mooie uitgooien. De zesde set ging weer Wayne Mardle, en hij vocht door zodat de zevende set ook voor hem was. De achtste set won Wayne Mardle ook, en maakte 4-4 gelijk. De negende set was de beslissende set. Het kwam tot 5-5 in legs en de sudden death kwam eraan. Deze leg wist Mardle te winnen, en zo was de wedtrijd van hem. Het is zeer indrukwekkend dat Mardle weer een grote achterstand heeft weten om te buigen tot winst.Wayne Mardle had grote kans op een negendarter, maar hij miste met de laatste dart op een haar na de double18.
 Dag 6 vrijdag 31-12-2004
  
Ronde 4 (Laatste 16)
 
Vandaag zijn de laatste 4e ronde partijen. Wij zijn benieuwd wat de laatste Nederlander in het toernooi Josephus Schenk gaat doen. Wij zullen u weer tijdens de wedstrijden op de hoogte houden van de standen en de nieuws feiten
  

16.15 Josephus Schenk - Andy Hamilton 1-4
Jammer genoeg kon Josephus Schenk het vandaag niet brengen. Hij verloor kansloos met 1-4 van Andy Hamilton. Het gemiddelde van Schenk was 83.40. Wij hopen dat we in de toekomst nog veel gaan horen van de jonge Josephus Schenk.
 
14.45 Ronnie Baxter - Bob Anderson 2-4
Ook Baxter is uit het toernooi! Hij verloor met 2-4 van Bob Anderson. De eerste twee sets gingen naar Baxter, De derde en vierde set won Bob Anderson. En de wedstrijd was in evenwicht. Maar oldy Bob Anderson won ook de vijfde en zesde set.
  
13.10 Kevin Painter - Andy Jenkins 4-3
Kevin Painter wint met 4-3 van Andy Jenkins In de vierde set bij een 2-2 leg stand kon Kevin Painter uitlopen naar een 3-1 voorsprong, maar Andy won, zo werd het 2-2 in sets. Weer was er een vijfde leg nodig in de vijfde set, en weer won Andy Jenkins. De zesde en laatste set won Painter. Het gemiddelde van Kevin Painter was 91.5, zijn volgende tegenstander in de kwartfinale is Phil Taylor. Dag 5 donderdag 30-12-2004
  

Ronde 4 (Laatste 16)
 
23.45 Phil Taylor - Dennis Priestley 4-0
Phil Taylor gaat naar de kwartfinale. The Power ging weer als een speer van start, hij won de eerste set met een gemiddelde van 107.36. En Taylor won ook de tweede set overtuigend, Priestley wist wel zijn eerste leg te pakken. De derde set ging weer makkelijk met een 3-0 leg stand naar Phil Taylor. De vierde set had Taylor moeite met de doubles, maar wist uiteindelijk de set te winnen, en daarmee de wedstrijd. Het gemiddelde van Taylor was 101.37 en een check out percentage van 50% 
 
22.15 John Part - Mark Dudbridge 2-4
Mark Dudbridge stuurt de nummer 4 in de PDC ranking John Part naar huis! Part ging goed van start, en won de eerste set, met een gemiddelde van 98.64., Maar Mark Dudbridge bleef goed meedoen, en won de tweede set en derde set met een gemiddelde van ruim 98. De vierde set kon Dudbridge ook winnen, maar Part ging ermee vandoor. De vijfde set ging weer naar Dudbridge, en hiermee bracht hij Part aan het wankelen. De zesde set won hij tenslotte ook, en bereikt hiermee de kwartfinale die hij speelt tegen Denis Ovens. Dudbridge had een gemiddelde van 96.30 en een check out percentage van 45.45% Het was wederom een mooie wedstrijd.
 
20.45 Colin LIoyd - Chris Mason 4-3
Colin LIoyd is door naar de kwartfinale en treft daar Wayne Mardle. Colin begon zeer sterk, hij won de eerste sets met een gemiddelde van 97.6. De tweede en derde en vierde set won Mason met een gemiddelde van  95.98, en een check out percentage van 78.57%!. De vijfde set had Mason een pijl voor de wedstrijd, maar miste op een haar de double. LIoyd vocht zich terug en wist de set alsnog binnen te slepen. De zesde set begonnen de zenuwen bij beide spelers, en begonnen ze meer doubles te missen, maar Colin LIoyd won de set. De zevende set was Colin LIoyd zeer goed op dreef en won de set, en dus de wedstrijd.Het niveau was fantastisch om te zien, en een compliment voor Chris Mason die fantatisch gespeeld heeft, en de wedstrijd afsloot met een gemiddelde van 94.46 en een check out van 45.45% dit was hoger dan die van Colin, zijn gemiddelde was 90.91 en een check out van 40.48%.
 
19.10 Roland Scholten - Denis Ovens 2-4
Scholten is uit het toernooi!  Scholten won de eerste set, en Denis Ovens de tweede en de derde. De vierde set ging weer naar Scholten. Maar Ovens won de vijfde set. Toen kwam de zesde set, waarin Ovens een mooie 121 bull finish gooide. Bij een 2-2 leg stand kwamen de zenuwen voor beide spelers, er werden veel doubles gemist, maar uiteindelijk checkte Ovens double 1, en is de kwartfinale bereikt.
 
16.30 Wayne Mardle - Paul Williams 4-3
Het leek erop dat Mardle zou verliezen, maar hij kwam terug in de wedstrijd en won uiteindelijk met 4-3. Beide spelers hadden een gemiddelde van rond de 85/86. Wayne Mardle gaat door naar de kwartfinale, en treft daar de winnaar van de partij LIoyd - Mason.
 
Ronde 3  
 
14.45 Steve Beaton - Andy Hamilton 2-4
Weer een verassing, De nummer 14 van de PDC ranking is eruit! Steve Beaton verloor met 2-4 van Andy Hamilton. Hamilton is nu de tegenstander van Josephus Schenk in de 4e ronde. Andy Hamilton heeft net als Schenk al drie tegenstanders verslagen.
 
13.10 Ronnie Baxter - Terry Jenkins 4-2
Een sterke Ronnie Baxter heeft met 4-2 gewonnen van een goede Terry Jenkins. Het gemiddelde van Baxter van 93.54 en een check out van 51.72 was uitstekend. Jenkins had een gemiddelde van 90.79, alleen de dubbelds gingen minder met 31.43%. De volgende tegenstander bij de laatste 16 van Baxter is Bob Anderson.
 Dag 4 woensdag 29-12-2004 (Ronde 3)
 
23.45 Kevin Painter - Wayne Jones 4-2
Kevin Painter won de eerste set, de tweede en derde set gingen naar Wayne Jones, maar Painter kwam terug tot 2-2. En won vervolgens de laatste twee sets ook. Painter had een gemiddelde van 87.17
 
22.15 Phil Taylor - Alex Roy 4-0
Phil Taylor bewijst maar weer eens dat hij de beste in de wereld is! De eerste set gooide hij een 10 darter met een bull finish! hij stond op een gemiddelde van 118.66 na de eerste set die hij won. De tweede set won hij ook gemakkelijk inclusief een 13 en een 11 darter en een 114 finish, Zijn gemiddelde was nog steeds erg hoog met 114.16. De derde set ging ook weer naar The Power, Arme Alex Roy won pas zijn eerste leg in het begin van de vijfde set, en daar bleef het bij, Phil won met 4-0, met een eind gemiddelde van 102.87, en een check out percentage van 48% De volgende tegenstander van Taylor is Dennis Priestley.
 
20.45 Peter Manley - Josephus Schenk 2-4
Josephus Schenk heeft het geflikt! Hij schrijft history! Hij won met 2-4 Van de nummer 3 in de PDC ranking Peter Manley. hij ging ongelooflijk goed van start tegen Manley. Hij checkte in de eerste set 114, en gooide ook nog een 11 darter. Schenk won 2 sets op rij en kwam dus 0-2 voor. Peter Manley ging daarna beter checken en kwam terug tot 2-2. Schenk hervond zich snel want de vijfde set won hij gelukkig weer. Toen kwam de zesde set en die won hij overtuigend met 1-3 in legs. Schenk is door naar de laatste 16.
  
19.10 Dennis Smith - Bob Anderson 2-4
Niet verwacht maar toch gebeurd! Bob Anderson gaat door naar de laatste 16. Hij won met 2-4 van Dennis Smith de nummer 11 in de PDC ranking. Beide spelers hadden een gemiddelde van 86, alleen de check out van Anderson met 42.11 was hoger dan Dennis Smith met 27.03.

16.15 Andy Jenkins - Peter Evison 4-0
Andy Jenkins wint gemakkelijk met 4-0 van Peter Evison. Het gemiddelde van Evison van 67.34 en een check percentage van 16.67 was ver onder de maat. Jenkins gooide ruim 85 per drie darts. Andy Jenkins was op weg naar een negendarter maar miste de zevende pijl die net onder de triple 20 kwam. het werd nog wel een mooie 11 darter. Evison won maar een leg en die kwam nadat hij er al elf verloren had.
 
14.45 Dennis Priestley - Lionel Sams 4-1
Ruime overwinning voor Priestley met 4-1 op Lionel Sams. Het gemiddelde van Dennis Priestley was matig met 77.87, en van Lionel Sams lag het iets hoger met 80. Ook de dubbels lieten de wensen over met 28% voor Priestley en 25% voor Sams. Lionel won alleen de derde set.
 
13.10 Dave Askew - Chris Mason 3-4
Hij heeft de hele wedstrijd achter de feiten aan gelopen, en kwam zelfs 2-0 in sets achter, maar Chris Mason wist toch nog te winnen met 3-4 van Dave Askew. Na een 2-0 achterstand in sets kwam Mason terug tot 2-2. Askew won de vijfde set, en Mason kwam weer tot 3-3. Daarna won Mason de laatste set. Mason had een gemiddelde van 92.10. In de volgende ronde komt hij Colin LIoyd tegen. 

 Dag 3 dinsdag 28-12-2004 (Ronde 3)

 
John Part - Gerry Convery 4-1
John Part gaat ook naar de laatste 16. Hij won met een gemiddelde van bijna 90 van Gerry Convery met 4-1. Mark Dudbridge is zijn volgende tegenstander. 
 
Colin Lloyd - John Verwey 4-1
Colin LIoyd wint overtuigend met 4-1 van John Verwey. Met veel keer 180 en een mooie uitgooi van 152 laat Colin zien dat hij momenteel niet voor niets de nummer 1 op de PDC ranking is. De eerste twee sets won LIoyd met 3-0, de derde set won Verwey, en even leek het erop dat hij terug kon komen in de wedstrijd, maar Colin hervond zich snel met zijn mooi check out percentage van 41.94%.
 
Wayne Mardle - Mark Walsh 4-2
Wayne Mardle is door naar de laatste 16. Hij won in een matige maar spannende wedstrijd van Mark Walsh met 4-2. Mardle had een gemiddelde van 84.32, en dat zal beter moeten worden wil hij verder komen in het toernooi. Met name zijn dubbels gingen slecht, met een check out van 27.12%. Dit was vooral het probleem in de derde leg van de vijfde set, hij kon een elf darter gooien, maar miste daarna nog negen pijlen op de dubbel, en de leg ging naar Walsh. Wayne Mardle komt in de volgende ronde Paul Williams tegen.
 
Roland Scholten - Jamie Harvey 4-2
Roland Scholten is door naar de laatste 16! na een moeizaam begin gingen de punten prima lopen voor Scholten. Hij won met 4-2 van Jamie Harvey. Het gemiddelde van Scholten was 90.07, maar had hoger kunnen zijn want vooral de dubbels in de zesde set lieten hem in de steek. Roland eindigde met een mooie 91 uitgooi in de laatste leg. De volgende tegenstander op donderdag van Scholten is de goed spelende Denis Ovens.
 
Mark Dudbridge - Richie Burnett 4-3
Een spannende partij, waar Richie Burnett eigenlijk steeds achter de feiten aanliep, en vervolgens ook verloor met 4-3 van Mark Dudbridge. Beide spelers hadden een gemiddelde van rond de 86.
 
Denis Ovens - Mark Holden 4-1
Een zeer goede wedstrijd van Denis Ovens! Met een gemiddelde van 98.75 en een check out van 63.16% heeft hij met 4-1 gewonnen van Mark Holden.
 
Alan Warriner - Paul Williams 1-4
Met zeer zwak spel heeft Alan Warriner verloren van Paul Williams met 1-4. Warriner had een gemiddelde van 67.86 en een check out percentage van 18.75%. Williams had een matig gemiddelde van 78.95, maar dubbels gingen beter met 36.11%. 
 
Vandaag begint het toenooi pas echt, en mogen we mooie wedstrijden verwachten, want de volgende grote namen komen voor het eerst in aktie: John Part, Colin LIoyd, Wayne Mardle, Roland Scholten, Mark Dudbridge, Richie Burnet, Dennis Ovens, Alan Warriner.
 Dag 2 maandag 27-12-2004 (Ronde 2)

 
John Lowe - John Verwey 2-3
In een zeer spannende wedstrijd die zelfs verder ging dan de vijfde leg in de laatste set, heeft John Verwey met 2-3 gewonnen van John Lowe. Beide spelers hadden een gemiddelde van bijna 85. John Verwey treft in de volgende ronde Colin LIoyd.
 
Chris Mason - Jason Clarke 3-1
Mason heeft met een hoog gemiddelde van 95.51 Jason Clarke veslagen met 3-1. Met de check out percentage 40.91 van Chris Mason was ook niets mis mee. Zijn volgende tegenstander wordt Dave Askew.

Mick Manning - Andy Hamilton 0-3
Andy Hamilton wint met 0-3 van Mick Manning. Zijn gemiddelde was 92.49, en van Hamilton 89.44. De volgende tegenstander van Hamilton is Steve Beaton.
 
Keith Deller - Wayne Jones 1-3
Wayne Jones is door naar de volgende ronde. Hij won met 1-3 van Keith Deller. Beide spelers misten veel dubbels. Het gemiddelde van Keith Deller viel tegen met 77.64, en de 82.30 van Wayne Jones zal hoger moeten worden, zijn volgende tegenstander is namelijk Kevin Painter.
 
Peter Evison - Mark Landers 3-0
Peter Evison wint met 3-0 van Mark Landers. Zijn  volgende tegenstander is Andy Jenkins.
 
Simon Whatley - Mark Holden 0-3
Mark Holden wint onverwacht van Simon Whatley met 0-3. Zijn volgende tegenstander is Denis Ovens. Mark Holden zijn gemiddelde was 89.51 en een check out van 60%.
 
Wes Newton - Gerry Convery 0-3
Eenvoudige overwinning voor Gerry Convery met 0-3 zijn volgende tegenstander is John Part.
 
Alan Caves - Josephus Schenk 0-3
Josephus Schenk is door naar de derde ronde! hij won met 0-3 van Alan Caves, met een gemiddelde van 83.51 en een check out van 36%. Hij gooide zelfs nog 161 uit. zijn volgende tegenstander is Peter Manley.
 Dag 1 zondag 26-12-2004 (Ronde 1)

 
Mark Thomson - Andy Hamilton 0-3
Met een dart gemiddelde van 85.87 en een check out van 45% heeft Andy Hamilton zijn wedstrijd gewonnen met 0-3.
 
Barry Jouannet - Wayne Jones 0-3
Wayne jones wint vrij eenvoudig met 0-3 van Barry Jouannet. Wayne Jones had een gemiddelde van 91.38.
 
Mark Landers - Alan Raynolds 3-2
In een wedstrijd die beide kanten op kon gaan, trok Mark Landers aan het langste eind hij won met 3-2. 
 
Mark Holden - James Wade 3-0
James Wade is uitgeschakeld, hij verloor met 3-0 van Mark Holden. Mark Holden gooide een hoog gemiddelde van 94.42, Wade deed het minder met 88.14.
 
Darin Young - Josephus Schenk 2-3
Josephus Schenk is via de DDF eindranking overwinning in de Ahoy terecht gekomen in Purlfleet. En hij heeft gewonnen met 3-2 van Darin Young. Schenk had een dart gemiddelde van 84.89 en een finish percentage van maar liefs 57.89%.
 
John Verwey - Anthony Forde 3-2
Een spannende en gelijk opgaande wedstrijd werd in het voordeel beslist van John Verwey. Hij won met 3-2 van Anthony Forde met een dart gemiddelde van 83.55. Anthony Forde zat op 80.48.
 
Tang Jun - Gerry Convery 0-3
Gerry Convery wint eenvoudig
 
Jason Clarke - Yasuhiko Matsunaga 3-0
Jason Clarke is door naar de 2e ronde met een dart gemiddelde van 81.44 en een dubbel percentage van 39.13. Yasuhiko kwam flink tekort met een gemiddelde van 72.25 per drie darts.

 

  Online Games
First 2 Zero
Smilie Darts
 
 


 
  Toernooi aanmelden!
Adverteren
Redactie
Overig
 
 


 
  Dartsinfo bij Harrows Open Holland 2005
Dartsinfo bij Open Kampen 2005
Dartsinfo bij Doeland 2004
Dartsinfo bij DDF/PDPA in Ahoy
Finishlijst
Zet als startpagina
Zet bij favorieten