18-05-2017 van Gerwen wint de Premier Leaque -

Vandaag was het tijd voor de pla... meer
 

 Wat zijn de spelregels?
 

  Darten.beginthier
Dart.pagina
Boogolinks
 
 


 
Special PDPA players Championship Holland 2004

Terug                                   
 
Uitslagen van de PDPA Championship 
Video streaming van de huldiging

 
In de Ahoy in Rotterdam werd op 6 november 2004 het Superdart spektakel gehouden. S'ochtends was het DDF eindranking toernooi, en daarna begon het PDPA Players Championship waarbij behalve Phil Taylor alle grote namen aanwezig waren. 
Wij van Dartsinfo waren uitgenodigd, en willen hierbij de organisatie bedanken. Het toernooi liep op rolletjes en is zeker voor herhaling vatbaat. Wat wel jammer was is dat de bezoekers aantallen tegen vielen.
Dit toernnooi met deze grote dartnamen verdient een volle zaal. 
 

Foto 1: Josephus Schenk wint het DDF eindranking toernooi,
en krijgt een wildcard voor het WK in Purfleet.

Foto 2: Ronnie Baxter wint het PDPA Players Championship Holland


 
Foto 3: Andy Smith verloor de finale van Ronnie Baxter en werd tweede.

Foto 4: Peter Manley en op de achtergrond Roland Scholten.

Foto 5: Baxter in aktie in de voorronde

Foto 6: Baxter in de halve finale 

Foto 7: Podium overzicht voor het toernooi begon

Foto 8: Peter Manley tijdens de halve finale

Foto 9: Michael Barnard tijdens de halve finale

Foto 10: Baxter en Manley hadden lol voor de Dartsinfo camera

Foto 11: Wij van Dartsinfo wilde graag op de foto met de darters
hier met Ronnie Baxter

Foto 12: Dartsinfo met Wayne MardleFoto 13: Dartsinfo met Colin LIoyd
 

Samenvatting:
Rond 12.00 uur was bekend, dat de finale voor deelname aan het hoofdtoernooi én winst van de wildcard voor Purfleet tussen 2 regiogenoten zou gaan: Peter Voskamp en Josephus Schenk, beiden “tukkers”. Peter Voskamp haalde de finale door in de halve finale PDC-speler Jan van der Rassel te verslaan. Daarvoor was Peter te sterk voor Co Noevers. Josephus won in de halve finale van Frank Nijveld en daarvoor had hij PDC-speler Frans Harmsen naar huis gezonden. In de best of 11 finale ging Peter Voskamp als een komeet uit de startblokken en nam zelfs een 5-1 voorsprong. Op de stand van 5-2 had Peter zelfs al darts voor de wedstrijd, maar Josephus voorkwam dat. Vervolgens knokte Josephus zich knap terug tot 5-5 en moest de laatste leg dus de beslissing brengen in deze spannende en hoogstaande wedstrijd. Josephus trok aan het langste eind en mocht dus niet alleen ’s-Middags verder darten, maar mag dus ook gaan meedoen aan het WK voor professionals

Een leuk begin van de dag dus. Aansluitend nam de PDC (Professional Dart Council) de wedstrijdtafel over en gingen de “kanonnen” van start. De absolute wereldtop was aanwezig met namen als John Part, Peter Manley, Colin Lloyd, Wayne Mardle, Ronnie Baxter, Kevin Painter, Alan Warriner, John Lowe (die volgend jaar 30 jaar professioneel dartspeler is!) en uiteraard onze Nederlandse crack Roland Scholten. Zo ook Jan van der Rassel en Frans Harmsen. Slechts Phil Taylor schitterde door afwezigheid, hoewel hij daags tevoren nog had toegezegd aanwezig te zijn. “Sponsorverplichtingen” noopten hem tot wegblijven.
Opvallende uitslagen in de eerste ronde waren bijvoorbeeld de winst van James Wade op Colin Lloyd, vorige week nog winnaar in Ierland, van Andy Smith op Wayne Mardle, van Michael Barnard op Kevin Painter en van Yves Cottenjé, Belg, die vorige week een 9-darter produceerde in Ierland, op Keith Deller. In de tweede ronde versloeg onze sympathieke Belg Alan Warriner met 3-0, getuige van zijn goede vorm. Verder mocht Matt Clark het veld ruimen tegen Belg Eric Clarys, won Roland Scholten van James Wheatley, Peter Manley van Darren Webster en Ronnie Baxter van Simon Whatley.

Aangekomen bij de laatste 16 won Jamie Harvey van Eric Clarys, Roland Scholten van Yves Cottenjé, Ronnie Baxter van Andy Jenkins, Peter Manley van Mark Dudbridge. Andere “overlevenden” waren Lionel Sams, Michael Barnard, Andy Smith en Dave Askew.
Kwart finales bracht ons een paar fraaie wedstrijden:Ronnie Baxter tegen Jamie Harvey werd 3-1 voor Ronnie “The Rocket”. Peter Manley tegen Roland Scholten bracht Peter “One Dart” de 3-1 zege na een mooie wedstrijd.
Michael Barnard, grote onbekende en underdog uit Essex won met 3-0 van Lionel Sams en Andy “Pieman” Smith wees Dave Askew met 3-1 terug.
Eerste halve finale: Peter Manley tegen Ronnie Baxter.

Peter kon zijn niveau tegen Roland niet meer handhaven en moest vooral inleveren op zijn trefzekerheid qua dubbels, terwijl Ronnie Baxter zich meer en meer thuis ging voelen op het fraaie DDF-podium. Ronnie won met 3-1. Tweede halve finale tussen Andy Smith en Michael Barnard eindigde in een 3-1 zege voor Andy Smith, die daarmee sedert zeer lange tijd weer eens een finale van een groot toernooi wist te bereiken.

Een finale waarin hij moest aantreden tegen een werkelijk ontketende Ronnie Baxter, die met 3-0 weinig heel liet van Andy Smith. Verdiende overwinning voor de beste speler van de dag.
 

  Online Games
First 2 Zero
Smilie Darts
 
 


 
  Toernooi aanmelden!
Adverteren
Redactie
Overig
 
 


 
  Dartsinfo bij Harrows Open Holland 2005
Dartsinfo bij Open Kampen 2005
Dartsinfo bij Doeland 2004
Dartsinfo bij DDF/PDPA in Ahoy
Finishlijst
Zet als startpagina
Zet bij favorieten